Go to Top

Wat is kalibreren

Wat is Kalibreren

Meten is weten

Wanneer u een tv, of projector koopt staan de instellingen door de fabrikant perfect ingesteld op de winkelomgeving. Daar moet het beeld er natuurlijk perfect uitzien en het geluid uitstekend overkomen vanwege de verkoop.

Thuis zijn die omstandigheden natuurlijk anders en dient u de apparatuur zelf in te stellen. Een tv of projector op het oog instellen kan bijvoorbeeld met een test dvd of blu ray, maar dat zal nooit tot de juiste instelling leiden. Dit komt doordat onze hersenen kleuren automatisch corrigeren wanneer we er naar kijken.

Om de instellingen wel perfect te krijgen is het belangrijk dat uw tv of beamer nauwkeurig wordt doorgemeten en aangepast naar de normen van het ISF (Image Science Foundation). Dit noemen we kalibreren. Allereerst worden helderheid en contrast perfect op elkaar afgestemd. Daarna is het kleurmanagement (CMS) aan de beurt. Bij het CMS is het erg belangrijk dat alle primaire en secundaire kleuren even helder zijn. Is dat niet het geval dan verliest u detail en diepte in het beeld.

calibreren

Wanneer het CMS is ingeregeld is de witbalans aan de beurt waarbij per 10% grijswaarde de balans tussen rood, groen en blauw wordt afgesteld. Omdat al deze instellingen elkaar beïnvloeden wordt er na afronding van de metingen altijd gecontroleerd wat de invloed is geweest op de overige instellingen. Dit doen we totdat alle instellingen perfect in balans zijn. Uiteraard ontbreekt ook een geometrie controle niet.

Onze visie

“Men besteed vaak veel geld aan een goede tv of projector maar benut deze kwaliteit nauwelijks. Met kalibratie haalt u er echt uit wat er in zit”.

Een kalibratie moet voor iedereen interessant zijn. Daarom hanteren we aangename tarieven. 

Voordelen kalibratie

xriteNa kalibratie is het beeld rustiger, scherper en kent het meer details en veel meer diepte. U ziet de kleuren zoals in de orginele opnamen en zoals de regisseur ze bedoeld heeft. Doordat  u meer diepte ervaart in de beelden is het bijna alsof u er zelf bij bent.

 

Waarom Spectrum Kalibratie

beeldkwaliteitBij ons staat een goede service centraal. Wij zorgen dat u de beeldkwaliteit krijgt waar u voor betaald heeft en heeft u vragen of advies nodig dan kunt u altijd bij ons terecht. Ook data van oude metingen kunt u kosteloos inzien.

Extra voordelen

color management systeemUit onderzoek is gebleken dat door kalibratie de levensduur van uw apparatuur aanzienlijk wordt verlengt. Daarnaast neemt het stroomverbruik aanzienlijk af, vooral bij plasma tv’s.